La junta directiva de l’Associació Industrial Olesa (ASINOL) amb la presidenta Carme Pros, la tresorera, Mireia Moreno i el secretari, Xavier Llopart,  ens hem reunit aquest matí amb l’alcalde d’Olesa de Montserrat, Jordi Parent, el regidor de Promoció Econòmica Domènec Paloma, el regidor de Sostenibilitat, Ivan Carreira  i el regidor d’Energia i Aigua, Ferran Cerdeira.

El motiu de la trobada ha estat presentar la nostra entitat al nou govern municipal, donant-los a conèixer el pla d’acció 2023 així com fer-los saber la nostra voluntat de mantenir una col·laboració publico privada activa que reverteixi en la millora de les condicions i competitivitat de les empreses dels 9 polígons d’activitat econòmica (PAE) d’Olesa de Montserrat.  En aquest sentit, se’ls ha fet partícips del projecte de comunitat energètica que l’ASINOL vol iniciar ens els propers mesos el qual pot trobar sinergies amb el projecte en clau de ciutat que plantegen treballar des de l’administració local, amb uns terminis de temps més llargs.

Aquest és el segon any que l’ASINOL ha signat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament amb el compromís de fer aflorar projectes i accions que aportin valor afegit. En el marc del conveni s’estableix entre altres actuacions, que l’ASINOL contribuirà a detectar les necessitats de perfils professionals de les empreses associades i organitzarà una jornada de portes obertes a empreses perquè els alumnes de secundària coneguin les possibilitats laborals que els ofereixen les pimes del municipi.

A la trobada d’avui, ens ha acompanyat, Sònia Bartrés, responsable de projectes de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), entitat a qui l’ASINOL ha confiat el servei de dinamització.  La UPIC per encàrrec de l’Ajuntament va conduir tot el procés de creació de l’Associació Industrial Olesa l’any 2021.

En l’àmbit més reivindicatiu, hem recordat al nou govern que l’ASINOL ha presentat per segona vegada la seva oposició formal a la taxa de guals per PAE, la qual quadruplica i arriba a ser fins a deu vegades superior que a d’altres municipis veïns, amb el greuge econòmic que això implica per a totes les empreses ubicades als PAE del municipi. L’alcalde Jordi Parent, s’ha compromès a revisar amb els serveis tècnics i jurídics de l’ajuntament les al·legacions de l’ASINOL i la taxa, aprovada en l’anterior mandat, donant-nos resposta en un termini breu.  Com sempre, d’aquest tema i de tota la resta, mantindrem informats puntualment a tots els nostres associats.